1.
glaça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció, el qual s'ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s'adhereix al fons del recipient en què es cou. [...]
|
2.
glaça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Capa brillant i llisa, preparada amb sucre i clara d'ou, amb què es cobreixen alguns pastissos. [...]
|
3.
glaça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció i que s'ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s'adhereix al fons del recipient en què es cou. [...]
|
4.
glaça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Capa brillant i llisa, preparada amb sucre i clara d'ou, amb què es cobreixen alguns pastissos. [...]
|
5.
ravioli de botifarra negra, poma i patata amb glaça de porc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
6.
desglaçar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d'un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d'haver inclinat la cassola per tal d'eliminar-ne els greixos líquids. [...]
|
7.
glaçar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cobrir un pastís amb glaça. [...]
|
8.
dònut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta esponjosa i fregida en forma d'anella, que pot ser coberta de glaça, xocolata o altres productes, i pot ser farcida o no. [...]
|
9.
salsa Foyot
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Variació de la salsa bearnesa amb glaça de carn. [...]
|
10.
geliu -iva
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Dit del material que es glaça fàcilment i s'esquerda. [...]
|